Indbrud er et omfattende problem i Danmark. Vores generelle velstand kombineret med dårlig hussikring og lave opklaringsprocenter gør Danmark til et attraktivt land for professionelle indbrudstyve. Både private hjem og virksomheder bliver ramt mange gange hvert år, men desværre er der en tendens til, at der først bliver gjort noget for at øge sikkerheden, når skaden er sket. Kunne du tænke dig at forhindre skaden i at ske, så er der et par gode tips til, hvad du kan gøre.
Undgå en indbydende have
Haven er ofte det første, der møder indbrudstyven, når han begår et indbrud. Haven kan fungere som et skjold for tyven, der gør, at han ikke bliver set, mens han bryder ind. Især haver med meget bevoksning og høje hække udgør et godt dække for en tyv, og det kan godt betale sig at gøre noget ved dette. Synlighed over mod naboer og vej kan være afskrækkende for dit privatliv, men også for en indbrudstyv.
Hjælp hinanden
Bor du i en mindre by, hvor du kender naboerne i nabolaget, så kan det godt betale sig at tage en snak med dem. Især hvis der før har været indbrud i nabolaget, er der formentlig ekstra god stemning for at starte en nabohjælpsordning. Nabohjælp går ud på, at man holder øje med hinandens huse, når naboerne ikke er hjemme, og sørger for, at de ser beboelige ud ved eksempelvis at parkere en bil i garagen og tømme postkassen. Dette er dog ikke specielt effektivt i hverdagen, hvor de fleste indbrud uden for højtiderne sker.
Overvågning
Noget der til gengæld er effektivt i hverdagen er overvågning. Overvågnings- og alarmsystemer har vist sig at have den højeste præventive effekt mod indbrud, fordi det har en psykologisk, afskrækkende effekt på tyven. Det at han bliver optaget gør ham nemlig usikker og hjælper politiet med opklaringsarbejdet. Du kan finde overvågningspakker af sikker kvalitet og til gode priser på http://dkkamera.dk/.
Published by