Videoovervågning fælder indbrudstyve

Jeg fik en øl med min kammerat der bor lidt længere nede af vejen, en søndag eftermiddag efter at han havde hjulpet mig med skifte hjul på min bil. Han fortalte at han havde haft indbrud to gange på 14 dage, og ikke nok med at tyvene havde stjålet værdier, de havde også fået smadret en masse ting i samme omgang. Han var simpelthen rasende, den første gang havde de kun taget computere og sådan nogle ting de let kunne få med. Det var nok de samme anden gang, for der havde de taget alle de større ting de havde set den første gang. De havde brudt ind midt på dagen hvor alle var på arbejde, så der var ikke nogen der havde set noget, desværre.

Jeg tænkte med det samme at de skulle ikke kunne slippe godt fra at bryde ind ved mig. Jeg søgte efter overvågning og kom ind på dkkamera.dk, de havde fået rigtig gode anmeldelser. Jeg bestilte den helt store pakke med 16 digitale kameraer med alverdens smarte funktioner. Pakken kom dagen efter, og jeg brugte aftenen på at sætte systemet om. Jeg er normalt meget handy, men min femårige søn kunne have sat det system op, det var virkelig let.

Det er simpelthen så smart det system, jeg kan sidde og følge med på alle kameraerne mens jeg er på arbejde. Cirka to uger efter jeg satte det op vibrerede min telefon i frokostpause, kameraerne i garagen havde detekteret bevægelse! Jeg ringede til politiet med det samme og drønede hjemover. Tyvene var væk da jeg kom hjem, men var ikke nået længere end ind i garagen, de var vidst blevet skræmte af kameraerne. Politiet kunne kende den ene af tyvene på videoen, og ved et besøg hos ham fandt man de fleste af min kammerats ting. Min kammerat fik tingene igen, og tyvene røg en tur i spjældet!

Published by